Etusivu > Uncategorized > Pulla nro 5

Pulla nro 5

Kyllä! Vihdoinkin! Oi oon niin onnellinen!
Sain eilen vihdoinkin tehtyä täydellisen taikinan :)) Taikinaan tuli kunnon sitko ja siitä pystyi pyörittelemään pullia todella helposti. Tuntui kuin elämä taas hymyilisi🙂
Tällä kertaa uskalsin laittaa kunnolla jauhoja, mutta pystyin silti välttämään niiden liika käyttämisen. Pullista tuli kauniita ja hyvän makuisia. Taikinaa tuli paljon, joten päätin pullien lisäksi tehdä taikinasta omenapiirakan josta tuli todella hyvää. En ole muistaakseni ennen syönyt omenapiirakkaa jonka pohja olisi tehty pullataikinasta, mutta täytyy sano että toimii hyvin!

Ainekset:
5dl maitoa
50g hiivaa
2 kanamunaa
2dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kardemummaa
15dl vehnäjauhoja (itse pistin vähän enemmän)
150g voita tai margariinia

Ohje:
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva joukkoon
2. Lisää muna, sokeria, suola, kardemumma ja jauhot hyvin alustaen
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa (itse laitoin suureen kulhoon kuuma vettä ja taikinakulhon sinne liina päällä)
4. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla ja jaa taikina osiin ja pyörittele pulliksi
5. Anna pullien kohota vielä liinan alla ennen voitelua kananmunalla
6. Voitele pullat kananmunalla ja lisää päälle raesokeri
7. Paista pullat uunissa keskellä 200 asteessa


Halusin kokeilla minkälaisia pullien ulkonäöstä tulee jos ne voitelee pelkällä keltuaisella ja vertailun onnistumiseksi voitelin toisen pellillisen pullat sekä keltuaisella että valkuaisella. Mielestäni paremman näköisiä tuli sekä keltuaisella että valkuaisella voidelluista kuin pelkällä keltuaisella.

Koska taikinaa tuli paljon halusin kokeilla jotain erilaista ja päätin tehdä omenapiirakan

Ohej:
1. Kauli 1/4 taikinasta ohueksi pyöreäksi levyksi (piirakan voi valmistaa leivinpaperilla, mutta itse tein sen piirakkavuokaan)
2. Anna nousta sillä aikaa kun valmistat täytteen
3. Kuori pari omenaa (itselläni riitti yksi) ja lohko ne.
4. Lado omenat limittäin taikinan päälle ja ripottele päälle sokeria ja kanelia
5. Rypytä halutessasi taikinan reunat
6. Voitele taikinan reunat kananmunalla
7. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 20min

Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: