Etusivu > Uncategorized > Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat


Kun sanoin äitille että mun pitäs tehdä karjalanpiirakoita se oli ihan onnessaan ja halus ehdottomasti auttaa. Äiti on kauan aikaa sitten tehnyt paljon karjalanpiirakoita ja ollut karjalaisten opissa tekemässä niitä opiskeluaikanaan.
Kun näytin äitille ohjeen niin hhehe se ei oikein ilahtunut siitä… :DDD
Äitin mukaan karjalanpiirakoihin kuuluu käyttää ruissihtijauhoja ja niin me myös käytettiin.

Äiti kyllä anto monta ohjetta kun tehtiin niitä. Riisipuuronkeitossa, kuoren kovettumisen estossa ja rypyttämisessä. Rypytyksestä ei kyllä mitään kaunista jälkeä tullut, mutta ensikertaklaiseksi olin ihan tyytyväinen.🙂

Ohje:
Täyte:
5dl vettä
2 ½ dl puuroutuvaa riisiä
1 litra maitoa
Suolaa

Kuori:
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5 ½ dl ruissihtijauhoja

Voiteluun:
Voita ja vettä

Täyte: Riisi lisätään kiehuvaan veteen. Kun vesi on imeytynyt lisätään maito ja keitettään hiljalleen sekoittaen. Maustetaan suolalla.
Kuori: kylmään veteen sekoitetaan jauhot ja suola ja vaivataan taikina tasaiseksi. Taikinasta leivotaan tanko ja se paloitellaan paloiksi. Palat kaulitaan pulikalla ohueksi. Kuoren päälle lisätään täyte, rypytetään ja piirakat paistetaan 300 asteessa. Lopuksi piiraat voidellaan ja sen jälkeen ne ovat valmiita tarjoiltaviksi.

Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: