Etusivu > Uncategorized > Lihapullat

Lihapullat

Lihapullista oon tykännyt aina ja meillä myös tehdään niitä aina suvussa erilaisiin juhliin. Lihapullista huomaa kyllä heti ovatko ne itse tehtyjä vai kaupasta ostettuja…
Tein jauhelihapullia kaksi eri satsia. Toiseen pistin sipulikeittopussin ja toisen tein korppujauhoista. Niistäkin huomasi heti kumpi oli kumpi ja mielipiteet mauista jakautuivat perheen kesken. Äiti tykkäs enemmän niistä jossa oli korppujauhoja kun ne oli kevyempiä ja vähempi suolasia. Iskä taas tykkäs toisista ,koska niissä oli enemmän makua.
Pullat, jossa käytin korppujauhoja oli vaikeampi maustaa toisin kuin ne jotka saivat makunsa sipulikeittopussista.

Lihapullat (sipulikeittopussi)
Ainekset:
500g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittopussi

Ohje:
Skoitetaan keskenään ja annetaan hetken olla

Lihapullat (korppujauho)
500g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl nestettä (vettä, kermaa)
1 sipuli
muna
1-1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Ohje:
1. korppujauhot turvotetaan nesteessä 5-10min
2. silputtu sipuli, mausteet, muna ja jauheliha lisätään joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi seokseksi

Pyöritettään pulliksi ja pistettään uuniin 225c 20-25min

Kategoriat:Uncategorized
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: